• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás a lábléchez

Hexon-Gold Tanácsadó, Szolgáltató Kft.

  • Kik vagyunk?
  • Szolgáltatásaink
    • Munkavédelem
    • Tűzvédelem
    • Környezetvédelem
    • HACCP
    • Játszótéri eszközök ellenőrzése
    • Játszótér tanúsítás
    • Sporteszközök
    • Kültéri fitnesz eszköz és kondipark
  • Kapcsolat

HACCP

Élelmiszerbiztonsági rendszerek kialakítása, átalakítása, optimalizálása, élelmiszeripari tevékenység ellenőrzése, értékelése.

Mi a HACCP?

A HACCP a Veszélyelemzés és Kritikus Szabályozási Pontok kifejezés angol megfelelőjének rövidítése.

A HACCP az élelmiszerek előállításával, fogyasztásra való elkészítésével, felszolgálásával kapcsolatos tudományos és gyakorlati ismeretekre épülő módszeres megközelítés, amely a veszélyek megelőzésén alapuló hatékony élelmiszerbiztonsági rendszer létrehozását és működtetését segíti elő.

Vonatkozó jogszabály:

2008. évi XLVI törvény az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről,

4/1998.(XI.11) EüM rendelet: az élelmiszerekben előforduló mikrobiológiai szennyeződések megengedhető mértékéről

62/2003. (X.27.) EszCsM r. az élelmiszer eredetű megbetegedések esetén követendő eljárásokról,

62/2011. (VI. 30.) VM rendelet a vendéglátó-ipari termékek elõállításának és forgalomba hozatalának élelmiszerbiztonsági feltételeirõl,

49/2014. (IV. 29.) VM rendelet az élelmiszerekben előforduló egyes szennyezőanyagokra és természetes eredetű ártalmas anyagokra vonatkozó határértékekről, valamint az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő egyes anyagokkal, tárgyakkal kapcsolatos követelményekről,

79/2016. (XII. 12.) FM rendelet az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló egyes rendeletek módosításáról

34/2018. (XII. 3.) AM rendelet az élelmiszer-vállalkozás működéséhez szükséges szakképesítésekről

A HACCP rendszer bevezetésénél meg kell alkotni azt a szabálykönyvet, mely pontosan meghatározza az élelmiszerek, valamint az alapanyagok tárolásának, feldolgozásának szabályait, meghatározzák azokat a kritikus pontokat, melyek jelentősek az élelmiszer minőségére.

Élelmiszerrel foglalkozók felelősége és kötelessége:

  • biztosítania kell, hogy az élelmiszer előállítását és forgalmazását higiénikusan és biztonságosan végezzék,
  • át kell tekintenie tevékenységét és meg kell határoznia, hogy ennek során keletkezhetnek-e olyan kémiai, fizikai, biológiai hatású anyagok vagy bekövetkezhet-e az élelmiszer olyan állapotváltozása, amely károsíthatja a fogyasztó egészségét, és ezek melyik lépésnél következhetnek be,
  • megfelelő szabályozó intézkedéseket alkalmaz annak érdekében, hogy a veszélyek bekövetkezésének kockázatát elfogadható szintre, a lehető legkisebb méretűre csökkentse.

Amiben segíteni tudjuk

Dokumentáció:

  • elkészítjük Önnek a HACCP kézikönyvét
  • elkészítjük a szükséges formanyomtatványokat
  • elvégezzük a munkavállalók élelmiszerbiztonsági oktatását
  • elvégezzük az élelmiszerbiztonsági ellenőrzését, feltárjuk a gyenge, sebezhető pontokat

Tanácsadás, tervezés:

  • módosítjuk a jelenleg használt formanyomtatványokat, hogy a munka menetéhez és az előírásokhoz jobban igazodjon

Folyamatkísérés:

  • ellenőrizzük az élelmiszerkészítési tevékenységét,
A Hexon-Gold Kft a következő területeken partner: munkavédelem, tűzvédelem, környezetvédelem, játszótér ellenőrzés, HACCP

Segíthetünk?

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kapcsolat

Footer

Közösségi média

  • Facebook

Elérhetőségek

Hexon-Gold Kft.
2030 Érd, Ürmös utca 46-48.
06 30 919-8084
meszaros@hexon-gold.hu

Navigáció

  • Munkavédelem
  • Tűzvédelem
  • Játszótéri eszközök ellenőrzése
  • HACCP
  • Környezetvédelem

Copyright © 2025 · Hexon-Gold Tanácsadó, Szolgáltató Kft.

A felhasználó élmény érdekében sütiket gyűjtünk. Adatvédelmi nyilatkozat Rendben
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT